Geocaching

Sinds oktober 2012 hebben wij er een nieuwe hobby bij: geocaching. Op deze pagina staat een korte uitleg over wat het is en hoe het werkt. Links in het menu staat een blog waarin onze ervaringen tijdens het cachen beschreven staan.

Centraal punt bij geocaching is de website geocaching.com. Deze site is een verzamelplek voor geocachers wereldwijd. Alle cachers (mensen) en caches (schatten) komen samen op deze site. Alle aangemaakte caches worden hier aangemeld zodat de cachers ze kunnen vinden. Via een plattegrond kun je in de buurt (of op bijv. je vakantielocatie, of woonplaats van familie) zoeken naar aanwezige caches. Als je er één gevonden hebt, klik je erop en dan wordt je naar de bijbehorende pagina geleidt. Op deze pagina vind je de locatie van de schat, of de puzzel waarmee je de locatie moet opsporen.

Via deze banner kun je zien hoeveel caches we op dat moment gevonden en verstopt hebben. De banner wordt automatisch bijgewerkt. Op de banner staat tevens onze teamnaam "JICES" vermeld.