woensdag, 06 februari 2013 18:32

Avondje cachen

Vanavond had ik zin om nog even een paar caches te zoeken, beetje afkicken van een leuk cacheweekend. Charlotte had wel zin om mee te gaan, dus gezellig met z'n tweetjes in de auto gestapt en op weg naar Duinen. Duinen???? Ja, Duinen...... Nooit geweten dat er een buurtschap met deze naam tegen Harderwijk aanligt. Zo is geocaching niet alleen leuk, maar ook leerzaam.

De eerste cache was ondanks het donker snel gevonden. Even loggen en door naar de tweede, de Vuurkuil. Thuis had ik het puzzeltje al opgelost, hierdoor was ook deze cache snel vinden. Hup, weer in de auto en op weg naar Hulshorst. De plek waar de cache zou kunnen liggen was snel gevonden, maar ja, waar is de cache. Gelukkig hadden we een hele sterke zaklamp bij ons, waardoor we hem onderin een buis zagen liggen. Maar ja, de buis was veel te diep om erbij te kunnen. Toch maar als gevonden gelogd en een berichtje naar de cache owner gestuurd. Hij heeft hem inmiddels voor onderhoud offline gehaald. Ondertussen zijn wij al weer onderweg naar Hierden, waar een cache op ons ligt te wachten. Hmmm, in het donker is deze wel lastig te vinden. Terug naar de auto om de hint te lezen. Aha, daar ligt de cache dus. Nu is de cache alsnog snel gevonden. Hierna gaan we weer terug naar Harderwijk om bij de molen de laatste cache van de avond op te pikken. Helaas ligt er vrij veel hondepoep die in het donker lastig te zien is :-(, ook deze cache kunnen we echter redelijk snel vinden waardoor het totaal van de avond op 5 staat.

Nu lekker naar huis voor een heerlijk bakje koffie..........

We zouden vandaag naar een verjaardag in Hulshorst. Mooi moment om nog een aantal caches op te pikken. Omdat de bonus van "Buurtschappen Ermelo" gisteren misgelopen was (foutje, bedankt) deze maar bovenaan de lijst gezet. Ook de nieuw uitgekomen "Met STIP op de kaart ... Ermelo" er aan toegevoegd aangezien deze toch op de route ligt. Helaas is éen van de kinderen ziek en kunnen we niet naar de verjaardag. Dan maar met Charlotte even snel naar Ermelo om toch deze beide caches te kunnen loggen. De bonus die we gisteren gemist hadden, bleek op zo'n drie meter van de plek waar we de auto geparkeerd hadden te liggen..... Hoe bedoel je balen, maar ja, nu alsnog kunnen loggen.

De STIP in Ermelo was ook niet al te moeilijk te vinden. Op de plek aangekomen even goed rondgekeken en voila... Charlotte heeft de plek gevonden. Gisteren waren er een aantal cachers snel bij waardoor er geen podiumplek meer te behalen was. Een vierde plaats is dan wel een beetje balen. Maar ja, dat wisten we gelukkig van te voren al.

Een kort cachedagje maar toch weer twee caches weten te loggen. Nummer 42 is binnen, op naar de 50!!

zaterdag, 02 februari 2013 17:00

Buurtschappen

Vanmiddag moest Irene werken, dus ben ik er maar met de kinderen op uit getrokken om een aantal caches te doen. Op het menu staat "Buurtschappen Ermelo". Dit is een serie van 9 caches gevolgd door de bonus. Van te voren thuis al de coördinaten uitgewerkt en in de GPS gezet. Eten en drinken in de tas, kinderen in de auto en gaan maar.

Het was een hele leuke serie waarbij we vrijwel het gehele buitengebied van Ermelo hebben gezien. Alle plekjes waren al wel bekend, maar het blijft een mooi gebied.

Thuis aangekomen direct alle logjes verwerkt op Geocaching.com en dan een lekker bakje koffie.